Üzleti feltételek

simonds.cz általános üzleti feltételek

A SIMONDS szalagfűrészlapok kiváló minősége és  hagyománya és a mi tökéletes hegesztésünk a legjobb választást garantálja Önnek.

1. Bevezető rendelkezés

1. Jelen üzleti feltételek a simonds.cz webüzletben megvalósuló vásárlásra érvényesek. A webüzletet a Dudr Company s.r.o. cég üzemelteti, székhelye: Dudr Saw s.r.o., Nadrazni 935, 763 62 Tlumacov, Cseh Köztársaság, CJSZ: 29305489, ASZ: CZ29305489. Üzem: Dudr Saw s.r.o., Nadrazni 935, 763 62 Tlumacov, Cseh Köztársaság. Jelen feltételek az eladó és a vevő jogait és kötelességeit határozzák meg közelebbről, illetve rögzítik azokat.

2. Mikor és hogyan kapom meg az árut?

A megrendelés e-mailben történt visszaigazolását követően a megrendelés érvényesnek tekintendő, és nyilvántartásunkba kerül. A szokásos áru túlnyomórészt raktáron van, tehát azt folyamatosan kiszállítjuk. Mi kapcsolatba lépünk Önnel. A Cseh Köztársaság területén a küldemény a kiszállítástól számított 1-2 napon belül megérkezik az Ön által megadott címre. Szlovákiába és Magyarországra 2–4 napon belül.

3. Szállítás

A Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon a DPD futárszolgáltatást használjuk. Az árut vagy utánvétre, vagy számla ellenében küldjük, vagy pedig az személyesen is átvehető.

4. Megrendelés és az adásvételi szerződés megkötése

 1. A simonds.cz webüzleten keresztül feladott valamennyi megrendelés kötelező jellegű. A rendelés feladásával a vevő megerősíti, hogy úgy jelen üzleti feltételekkel, úgy a reklamációs feltételekkel megismerkedett, és hogy azokkal egyetért.
 2. A megrendelés adásvételi szerződésjavaslat. Az adásvételi szerződés a megrendelt árunak a vevő általi átvétele pillanatában jön létre.
 3. Az elektronikus megrendelés érvényességének feltétele a formanyomtatvány által megkövetelt valamennyi adat és intelem kitöltése.
 4. Az áru kiszállítási helyszíne a regisztrációs formanyomtatványban vevő által megadott cím.
 5. Az áru tulajdonjoga az áru átvételével átszáll a vevőre, aminek feltétele a vételár megfizetése.
 6. A simonds.cz webüzlet regisztrációs formanyomtatványa, vagy a kötelező jellegű megrendelés kitöltésével a vevő az eladónak beleegyezését adja a vevő személyi és vásárlási adatainak begyűjtéséhez és tárolásához.  
 7. A szalagfűrészlapok ára a hegesztést is tartalmazza.

Az eladó fenntartja a jogot, hogy a megrendelés teljesítését elutasítsa, amennyiben a megrendelési adatok nem teljesek, vagy kétségeket ébresztenek a vevő azon szándékával kapcsolatban, hogy az árut valóban meg akarja rendelni. Az elutasításról az eladó információt küld a vevő e-mail címére.

5. A szerződéstől való elállás (az áru visszaküldése)

A simonds.cz webüzletben kínált valamennyi áru a vevő kívánsága alapján módosítva van, a vevő tehát a szerződéstől nem állhat el a 367/2000 sz. módosított Polgári Törvénykönyv 7. bekezdése szerint.

6. A fogyasztói jogviták peren kívüli rendezése

A Polgári Törvénykönyv 1820. § 1) bekezdése j) betűje rendelkezésének értelmében, valamint a fogyasztók védelméről szóló 634/1992. sz. törvény 14. § 1. bek. és 20d. §-a és ezt követő §§ értelmében az eladó közli, hogy egyetért a fogyasztói jogvita peren kívüli rendezésére vonatkozó javaslattal, és hogy a fogyasztó a fogyasztói jogviták peren kívüli rendezésével foglalkozó hivatalhoz fordulhat, ami a Česká obchodní inspekce (Cseh Fogyasztóvédelmi Felügyelet), éspedig a www.coi.cz linken. A Cseh Fogyasztóvédelmi Felügyelet a fogyasztói jogviták peren kívüli rendezésére irányuló javaslatokat a vonatkozó törvényekben meghatározott módon és feltételek mellett rendezi. A kétségek elkerülése érdekében ezekben a törvényekben semmilyen előírás nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy a fogyasztó bíróság előtt, polgári perben érvényesítse követeléseit.

Az adásvételi szerződésből eredő fogyasztói jogviták peren kívüli rendezésére a Cseh Fogyasztóvédelmi Felügyelet (székhelye: Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, Cseh Köztársaság, CJSZ: 000 20 869, honlap: www.coi.cz) az illetékes. Az adásvételi szerződéssel kapcsolatos, az eladó és a vevő között felmerülő jogviták on-line rendezésére a http://ec.europa.eu/consumers/odr linken található felület használható.

7. Záró rendelkezések

 1. Jelen üzleti feltételek az eladó honlapján közzétett hangzásban érvényesek, a vevő rendelésének elektronikus úton történt megküldésének napjához.
 2. Az elektronikus rendelés elküldésével a vevő fenntartások nélkül elfogadja az üzleti feltételek rendelés elküldési napjához érvényes hangzásának rendelkezéseit, valamint az áru rendelés elküldési napján érvényes árát is, a simonds.cz honlapon feltüntetett szállítási és postaköltségeket is beleértve, hacsak adott konkrét esetben arról bizonyíthatóan meg nem egyeztek másképp. Az elküldött rendelés a vevő számára kötelező érvényű.
 3. A vevő a rendelést nem vonhatja vissza. Minden esetben az eladóval szükséges egyeztetni.
 4. A résztvevők a Kereskedelmi Törvénykönyv 262. § 1. bekezdése értelmében kimondottan megegyeztek, hogy amennyiben az a feltételekben nem kerül kimondottan meghatározásra másképp, jogaikat és kötelességeiket illetően a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései, elsősorban annak 409. §-a és azt követő §§ az irányadók.