Faipari szalagfűrészlap szélességének kiválasztása

hogy kell megválasztani a faipari szalagfűrészlap szélességét és vastagságát

idomok kivágása szalagfűrészlappal
idomok kivágása szalagfűrészlappal

A szalagfűrészlap vastagsága tulajdonképpen a szalag gyártásához használatos acéllemez vastagsága. Ha a fűrészre, amelynek kis kerekei vannak, túl vastag szalagfűrészlapot tesznek fel, lerövidítïk az élettartamát. Mérje meg annak a keréknek az átmérőjét, amelyen a szalagfűrészlap fut, és a kapott számot ossza el 500-zal. Példa: a kerék átmérője 420 mm (420 ÷ 500 = 0,84). Ehhez a szalagfűrészhez tehát max. 0,8 mm vastag szalagfűrészlap használható. Ha a szalagfűrészen a kerekek átmérője kisebb mint 350 mm, mindig max. 0,65 mm vastag szalagfűrészlapot használjon (3-13 mm széles szalagok).

A szalagfűrészlap szélessége a fog hegyétől a hátsó alapélig van mérve. A szalagfűrészlapok gyártóinak többsége a szalagfűrészlapok szélességi tartományát tünteti fel, amelyekre az adott szalagfűrész tervezve van. Amennyiben nem vagy biztos valamiben, ne habozz és fordulj hozzánk a cikk alatti kommenteken keresztül, vitassuk meg a dolgokat.

A szalagfűrészlap szélessége határozza meg, hogyan fog a szalagfűrészlap a vágásban viselkedni. Ha hosszú, egyenes vágást kell végeznie, a lehetséges legszélesebb szalagfűrészlapot használja. Ha formákat - íveket akar kivágni, keskeny szalagfűrészlapot használjon. Tájékoztatásként elmondhatjuk, hogy a legkisebb szalagfűrészlapunk 3 mm széles (ez a szalagfűrészlap tulajdonképpen olyan mint a lombfűrész) és ezzel 3 mm-es, a közepes 13 mm széles szalagfűrészlappal pedig 65 mm-es sugár vágható ki. A formák vágására nem alkalmas a 32 mm szalagfűrészlap, ezt csak egyenes vágásra használja.

Segített ez a cikk?

Értékelje, és segítsen nekünk tartalmaink fejlesztésében

Összesített értékelés: 4.3
Értékelés
article-rationg-decoration
Hozzászólások

Kérdése van a cikkhez?