Saját szalagfűrészhez megfelelő szalagfűrészlap kiválasztásához szükséges tudnunk a hosszát. Enélkül nem jutnánk semmire. Nem tudjuk, milyen hosszú? Itt ehhez tanácsot adunk, sőt, adunk néhány trükköt is. Akkor most lépésről lépésre nézzük meg, hogyan is mérhető le a szalagfűrészlap pontos hossza. Ez az utasítás jól jöhet azoknak, akik nem találják a szalagfűrészhez mellékelt kézikönyvet, illetve akik önerőből építettek maguknak egy saját szalagfűrészt.

Szalagfűrészlap lemérése összehegesztett állapotban, görgetéssel

  1. Tegye le a szalagfűrészlapot a hegesztésével alul egy egyenes felületre / padlóra.
  2. Az egyenes felületen / padlón jelölje meg a hegesztés helyét (húzzon ott egy rövid csíkot).
  3. Görgesse el a szalagfűrészlapot az egyenes felületen / padlón, míg ismét a hegesztéshez nem ér.
  4. Jelölje meg ismét ugyanúgy a hegesztés helyét (húzzon ott egy rövid csíkot).
  5. Mérje le a két jel közti távolságot.

Nézze meg a következő videóutasításunkat, amelyikben szemléletesen rögzítettük a mérés folyamatát.

A szalagfűrészlap-hossz lemérésének egyéb módjai

Az összehegesztett állapotú szalagfűrészlap görgetéses lemérése tényleg pofonegyszerű és gyors módszer, és pontos is. Vagyis, ideálisnak mondható segítség. Esetenként viszont előfordulhat olyan helyzet, amikor ez a mérési mód nem alkalmazható. Olyankor ez hogyan oldható meg? Olvassa tovább:

  • Elpattant szalagfűrészlap. Ez nyilvánvaló eset – kinyújtjuk a szalagfűrészlapot egy egyenes felületre / padlóra és egyszerűen lemérjük a hosszát.
  • Nincs elég hosszú egyenes felület. Ilyenkor lemérünk a felületre pontosan 1 m távolságot, majd a szalagfűrészlapot azon belül fokozatosan odébb tologatjuk, és az 1 m-nél rövidebb maradék hosszt külön lemérjük.
  • Nincs meg a szalagfűrészlap. Semmi gond, ha a szalagfűrészlapot már likvidáltuk, ott van a szalagfűrész. Be kell húzni a kerekek közé egy zsinórt, és lemérjük azt. Ügyelni kell, hogy a kerekek valamelyest utána legyenek engedve, hogy legyen lehetőség a szalagfűrészlap megfeszítésére.

És végezetül még egy tipp: A szalagfűrészlapok hossza a változó fogazás miatt nem állapítható meg milliméternyi pontossággal - ellenkezőleg, olykor hosszabbak lehetnek akár 1 cm-rel is. Tehát, nem kell félni attól, hogy a mérésünk nem lesz tökéletesen pontos, egy apró eltérés egyáltalán nem számít.

Akkor lemértük. Hogyan tovább?

A szalagfűrészlap hossza egy fontos jellemző, de nem csak az egyetlen. Ha még egyelőre azt fontolgatja valaki, milyen szalagfűrészlapra is van szüksége, jól jöhet pár további tanács és tipp ahhoz, hogyan válasszunk megfelelő szalagfűrészlapot. Kérdésed van? Ne habozz és tedd fel a cikk alatti kommentekben, vitassuk meg a dolgokat.

Persze, ellenkező esetben, amikor már minden világos, használja konfigurátorunkat. A szalagfűrészlapok azon keresztül bármilyen korlátozás nélkül megrendelhetők – a szalagfűrészlapokat a kívánt méretre összehegesztjük, bármilyen hossz szóba jöhet.

🎁 A nálunk rendelt szalagfűrészlapokhoz megküldünk egy QR kódot tartalmazó címkét (esetleg öntapadó matricát). Ez egy ügyes segítőtárs lesz – nem kell semmit újra méregetni, mivel a QR kódon keresztül állandóan kéznél lesznek az adott szalagfűrészlap pontos paraméterei (a részleteket lásd itt).

Segített ez a cikk?

Értékelje, és segítsen nekünk tartalmaink fejlesztésében

Összesített értékelés: 4.8
Értékelés
article-rationg-decoration
Hozzászólások

Kérdése van a cikkhez?