A fémvágó szalagfűrészlapok anyaga

A cikkből megtudják, hogy a bimetal, karbid és szénacélból készült szalagfűrészlapok között mi a különbség.

Bimetal szalagfűrészlap

A rúgóacélból készült szalagra lézerrel HSS gyorsvágó acélból készült szalag van hegesztve, amelynek keménysége 67-69 HRc. Ez a típusú szalagfűrészlap a legelterjedtebb és a legjobb ár/teljesítmény arányt kínálja. A felhasznált anyag minősége és a rúgóacélra hegesztett HSS drót vastagsága nagyban befolyásolja produktív élettartamát. Minél vastagabb drót, annál nagyobb a fogak hegyét a rezgés miatti kitörés ellen védő felület, de a szalagfűrészlap ára is magasabb. Az árra orientált igénytelen felhasználónak megfelelő olcsó szalagfűrészlapnak tehát kisebbek a drága HSS anyagból készült hegyei, és ennek következtében rövidebb az élettartama. A bimetal szalagfűrészlap falhasználását, élettartamát és produktivitását befolyásoló további tényezők leginkább a geometria, a fog homlokszöge, a fogak döntése, a fogak edzése és lágyítása, valamint a hegesztés kivitelezése. Ez a szalagfűrészlap nagyon jó rezgésés ütődésállóképességgel rendelkezik.

A professzionális szalagfűrészlap példája: 3660/27x0,9/ 4/6 - Fémvágó szalagfűrészlap XP terméksor

Hobbi célokra alkalmas szalagfűrészlapok példája: 1140/13x0,65/ 8/12 - Fémvágó szalagfűrészlapok Epic GP terméksor

Ezen kívül szélesebb körben is használható:

A nemvas fémek és szerkezeti acél vágásától az odoracélon, öntvényen, rozsdamentes acélon és szerszámacélon keresztül a legkeményebb nikkel- és titánötvözetig.

Szénacélból készült szalagfűrészlap

Fém vágására alkalmas szalagfűrészlap, ez a típus viszonylag olcsó, de gyakorlatilag már nem használatos. A szénacélból készült szalag fogai maratással vannak kialakítva és meg vannak döntve, amelyek kb 64 HRc (Rockwell) keménységre vannak megedzve. Ez a szalagfűrészlap csak alacsony szilárdságú acél vágására használható, és élettartama, a bimetal szalagfűrészlapohoz viszonyítva, nagyon rövid. Viszont nemvas fémek és fa vágására használják, ahol a fogak éle nincs olyan szélsőséges terhelésnek kitéve, és az árnak köszönhetően erre a célra optimális választás.

  • A fémek vágására alkalmas karbid szalagfűrészlapok Carbon Hardback verzióban raktáron vannak, de nem találhatók webüzletünk kínálatában. Ha ki szeretnék próbálni, a következő címen lépjenek lépjenek velünk kapcsolatba - elérhetőség

Karbid szalagfűrészlap

A rúgóacélból készült szalagban a fogak ki vannak maratva és a fogak hegyére ezt követően 92 HRc keménységű zsugorított keményfém golyócska van hegesztve. A fogat ezután a megkívánt alakba csiszolják, leggyakrabban a hármas szál (TripleChip) geometriát alkalmazzák, amikor minden első fog nagyzoló és minden második fog tisztázó. Ezzel a szalagfűrészlappal nagy produktivitással lehet vágni, az ára azonban a szokásosnál többszörös. Nagyon kemény vagy ellenálló anyagok vágására is használják, amelyek nem vághatók bimetal szalagfűrészlappal, továbbá nemvas fémek és nagy mértékben koptató anyagok, mint például a pórusbeton vagy samott vágására is. Ennek a szalagfűrészlapnak a hátránya, a magasabb áron kívül, hogy az alacsonyabb rezgésállóság, ütődés vagy gondatlan kezelés esetében fennáll a fogak kitörésének veszélye és ezáltal az egész szalagfűrészlap tönkremehet.

A komplett árjegyzéket megtekinthető itt, a karbid szalagfűrészlapok szekcióban megtalálja a kapható karbid szalagfűrészlapokat az alapárral együtt.

  • A karbid szalagfűrészlapok nincsenek az e-shop kináltában, mert biztosak akarunk lenni abban, hogy a szalagfűrészlap helyesen vág-e. Ezért segítünk önöknek az ideális szalagfűrészlapok kiválasztásában. Használják ki sokéves tapasztalatainkat és lépjenek velünk kapcsolatba - elérhetőség.

 

Megjegyzés

A felsorolt szalagfűrészlapok mindegyike raktáron van, tanácsot adunk a helyes használattal kapcsolatban, elmegyünk, betanítunk, megadjuk az optimális vágási paramétereket. Bármilyen anyagot is kívánnak darabolni, ne habozzanak kapcsolatba lépni velünk. Segítünk megtalálni a méretre szabott megoldást, teljesen ingyen.

Bimetál fémvágó szalagfűrészlap | Simonds
Bimetál fémvágó szalagfűrészlap | Simonds

Segített ez a cikk?

Értékelje, és segítsen nekünk tartalmaink fejlesztésében

Összesített értékelés: 3.0
Értékelés
article-rationg-decoration
Hozzászólások

Kérdése van a cikkhez?