FÉMVÁGÓ SZALAGFŰRÉSZLAP BEÜZEMELÉSE

Új fémvágó szalagfűrészlapot vett? Olvassa el, hogyan kell helyesen beüzemelni.

Az új szalagfűrészlap fogai a gyártásból nagyon élesek. Ha azt szeretné, hogy sokáig és egyenesen vágjon, az első használat előtt helyesen be kell futtatni. Ellenkező esetben ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a legélesebb mikroszkópikus hegy kitörik, és  az élettartam jelentős mértékben lerövidül.

Mit kell tehát tenni a legjobb eredmény érdekében?

  • Az első használat előtt igyekezzen a szalagfűrészlapot helyesen befuttatni, ideálisan puha anyagban. Állítsa be a nyomást 50%-ra, a szalag sebességét 50-80%-ra. A szalagfűrészlap helyes beüzemeléséhez elengedhetetlen, hogy reszelék keletkezzen. Finom, szálas reszelék keletkezzen. A beüzemelés időtartama 15-20 perc.

  • Minden nap, a szalagfűrész teljes teljesítményre való elindítása előtt, javasolt az első vágást ismét kisebb sebességre és nyomásra beállítani, hogy a fogakat és a a szalagfűrészlap ne legyen hősokknak kitéve (ugyanúgy, ahogy az autó motorja esetében, jobb hideg motort magas fordultszámra nem felpörgetni.)

Ha a szalagfűrészlapot helyesen üzemeli be, a teljesítményét maximálisan kihaszálja, pénzt takarít meg, és nem fog időt vesztegetni a szalagfűrészlapok gyakoribb cseréjével. Mindenképpen megéri a beüzemelésre odafigyelni.

Segített ez a cikk?

Értékelje, és segítsen nekünk tartalmaink fejlesztésében

Összesített értékelés: 4.5
Értékelés
article-rationg-decoration
Hozzászólások

Kérdése van a cikkhez?