VÁSÁRLÓINK KÉRDÉSEIBŐL: Miképp rendeljek szalagfűrészlapot? Hogyan mennek a dolgok itt nálunk? (FAQ)

Vásárlóink gyakran fordulnak hozzánk hasonló kérdésekkel – a műszaki dolgokon, vagy a tanácsadáson kívül sokszor a szalagfűrészlapok rendelésével, tárolásával, gyártási módjával, illetve a számlázással és fizetéssel kapcsolatos dolgok iránt érdeklődnek. A rendelés előkészítése és intézése körüli folyamatok pontosabb megértésének céljából áttekinthetően összefoglaltuk a Dudr Saw cég szervezeti működésével kapcsolatos dolgokat.

Hogyan mennek a dolgok itt nálunk? Szalagfűrészlapok, rendelések, FAQ
Hogyan mennek a dolgok itt nálunk? Szalagfűrészlapok, rendelések, FAQ

KERESÉS – Hogyan keressek szalagfűrészlapot saját szalagfűrészemhez?


A szalagfűrészlap kiválasztásához három keresési módot lehet használni:
- katalógusból – amikor a paramétereket szűréssel adjuk meg,
- konfigurátorral – ez közvetlen módon odavezet a legmegfelelőbb szalagfűrészlaphoz,
- a szalagfűrész szerint.
Mindhárom keresési mód a kezdőoldali menü Szalagfűrészlapok pontjában található.

TESTRESZABOTT SZALAGFŰRÉSZLAP – Mit kell tudnom ahhoz, hogy megfelelő szalagfűrészlapot találhassak?


💡 A legjobb, ha ismered a szalagfűrészlap paramétereit (hossz, szélesség, fogköz) és a darabolandó anyagot. De megfelelő szalagfűrészlap kiválasztható akkor is, ha csak a jellemzők illetve információk egy részével vagy tisztában.  

Azesetben, ha csak saját szalagfűrészeddel vagy tisztában, a szalagfűrészlap kiválasztásához használd a szalagfűrész szerinti keresést. Ha biztos vagy egyes paraméterekkel kapcsolatosan, illetve ha tisztában vagy a darabolandó anyag tulajdonságaival, ki lehet keresni a katalógusból, vagy pedig a konfigurátorral.
 

PARAMÉTEREK – Hogyan állapítsam meg saját szalagfűrészlapom megfelelő paramétereit?


📏 Hossz. A vágáshoz használt szalagfűrész határozza meg. Megállapítható különböző módon, akár hegesztéssel végtelenített, akár elpattant szalagfűrészlap esetén. Aprólékos videóutasítás a Hogyan állapítsuk meg a szalagfűrészlap hosszát? cikkünkben található.

📐 Szélesség. A szalagfűrészlap vágatban való viselkedését meghatározó paraméter. Faanyag hosszú egyenes vágásához szélesebb, idomok (rádiuszok) kivágásához pedig keskenyebb szalagfűrészlap felel meg. Fém darabolásakor a szalagfűrészlap szélessége általában a szalagfűrésztől függ, és nem váltogatható. Erről aprólékosabban a Faipari szalagfűrészlap szélességének kiválasztása és Milyen szalagfűrészlapot kell választani fémvágáshoz? cikkünkben olvashatsz, ahol konkrét tippeket is adunk.

🪚 Fogköz (fogosztás). A darabolandó anyag méreteitől függ. Vigyázat – a fogköz nem milliméterekben van megadva! A fogosztás mértékegysége fog/coll (TPI). Minél magasabb a TPI érték, annál finomabb a fogazás (egy collra több kisebb fog esik). Minden szalagfűrészlapnál megadjuk, milyen méretű illetve milyen fajta anyaghoz való. A kiinduló érték a vágatban elmerülő fogak mennyisége. Fém vágásához 8 - 16 vágatban elmerülő fog a legjobb (aprólékosabban lásd a Milyen szalagfűrészlapot kell választani fémvágáshoz? cikkünkben található táblázatot), fa darabolásához pedig a vágatban kb. 2 - 8 elmerülő fog az ideális érték (aprólékosabban lásd A faipari szalagfűrészlap fogosztásának kiválasztása cikkünkben).
 

RENDELÉS – Mikor kapom kézhez a szalagfűrészlapomat? Van raktárkészletük?


Ha a szalagfűrészlapnál „Raktáron“ megjegyzés van beírva, az annyit jelent, hogy abból van raktárkészletünk. De így is képesek vagyunk a rendelésedet minél gyorsabban elintézni, általában még ugyanazon a napon belül 😉 

De miért is van odaírva, hogy a szalagfűrészlap raktáron van? Hát, az furcsán hangzana, ha megjegyzésként az lenne odaírva, hogy a szalagfűrészlap „öt percen belül lesz elérhető“. A szalagfűrészlapokat ugyanis méretre hegesztjük, és a szalagfűrészlap-alapanyagok sokszínűsége, valamint számtalan paramétere elméletileg ezernyi felajánlható variációt tesz lehetővé. Ennyi készárut lehetetlen lenne raktározni.

Rendelésed általunk megtörtént fogadásával pár perc alatt képesek vagyunk előkészíteni szalagfűrészlapodat. Pontosan az általad megadott követelményeknek megfelelően, ellátva egy QR kóddal, ami leegyszerűsíti a következő vásárlásodat. Ennek alapján a rendelések zömét 2 - 3 napon belül kiszállítjuk.  S ami fontos: hegesztéseink tökéletesek! Ideal márkájú német hegesztőgépekkel dolgozunk, és garantáljuk a hegesztés minőségét. 
 

ÁRENGEDMÉNY – Vásárolhatok árengedménnyel szalagfűrészlapot?


22 500 Ft értéken felüli rendelés esetén a kiszállítás ingyenes, ezen felül ügyfél-programunk keretén belül mennyiségi árengedményt is nyújtunk – minél több termék kerül a Bevásárlókosaradba, annál bővebb árengedményt kaphatsz tőlünk. Az árengedményekről bővebben lásd ITT.

Ha a vásárló egy cég, és nagyobb mennyiségben vásárol tőlünk szalagfűrészlapot, egyedi árengedmény tárgyában forduljon hozzánk bizalommal. Nyélbe ütjük a dolgot, és azt bevezetjük a rendszerbe 👍 A vásárlói fiókjába történő bejelentkezéskor a továbbiakban minden egyes rendeléshez az így előre beállított árengedményes árakkal fogunk számolni.
 

FIZETÉS, KISZÁLLÍTÁS – Hogyan lehet kifizetni a szalagfűrészlapot, hogyan lesz kiszállítva?


Rendelésedet saját választásod alapján a következő módok valamelyikével fizetheted ki:
- bankkártyával - online (a rendelés befejeztével azonnal),
- utánvéttel - átvételkor,
- banki utalással - 14 napos esedékességgel kiállított számla ellenében (ez a lehetőség csak céges vásárló esetében választható meg).
Ami részünkről nincs lehetővé téve, az a számla, illetve előlegszámla ellenében előre történő kifizetés

Hogy is van ez pontosan a számlával: Számlát a termék kiszállítási napjához állítunk ki. Amikor megtörtént a szalagfűrészlapod összehegesztése, és készen áll a szállító részére történő átadásra, a számlát megküldjük az e-mail címedre (de kinyomtatva mellékeljük a csomagban is a szalagfűrészlappal együtt).

Vigyázat – az e-mailbe megküldött számla nem jelenti azt feltétlenül, hogy az azonnal törlesztendő. Itt az a mérvadó, milyen fizetési módot választottál rendeléskor. A bankkártyás online kifizetést választottad? Akkor a törlesztésed már jóváírásra került még a számla e-mailbe való elküldése előtt. Az utánvétes fizetési mód mellett döntöttél? Semmi gond, a szállítónak fogod kifizetni a csomag átvételekor (készpénzben, vagy bankkártyával). Egy cégről van szó, amelyik esedékes törlesztésű számla ellenében vásárol? Ezesetben is érvényes a 14 napos törlesztési határidő.

🚚 Szállítás: Amikor a számla e-mailen keresztül kézbesítésre került, az annyit jelent, hogy a szalagfűrészlapod elkészült és kiszállításra készen áll. A csomag érkezése várhatóan hamarosan megtörténik (az elkövetkező napokon belül). A kézbesítés időpontja pontosítva lesz a Bevásárlókosaradban, amikor a rendelésed 2. lépéséhez érsz, amelyben megválasztod a szállítás és a fizetés módját.

 

Kérdésed van? Tedd fel a cikk alatti kommentekben, vitassuk meg a dolgokat.

 

 

Segített ez a cikk?

Értékelje, és segítsen nekünk tartalmaink fejlesztésében

Összesített értékelés: 4.3
Értékelés
article-rationg-decoration
Hozzászólások

Kérdése van a cikkhez?